MING 2009
Posljednjih nekoliko godina obilježili su nas svakodnevni prizori naših građana koji preživljavaju prekopavajući po smeću tražeći plastične boce u zamjenu za 50 lipa. U isto vrijeme preplavljuju nas trgovine s jeftinom kineskom robom.
Kineska vaza s prepoznatljivim plavo bijelim uzorkom (najčešće zmaja) sinonim je za kinesku umjetnost, bilo da se radi o originalnim, drevnim vazama dinastije Ming ili lošim kičastim kopijama kakve viđamo u trgovinama "Sve po 5 kn"
Obljepljivanjem plastičnih boca etiketama ukrašenim kineskim ornamentima pokušala sam kritizirati I ironizirati dva fenomena suvremenog hrvatskog društva, postavljajući ih u isti kontekstali te naglasiti razlike između globalnog (kineski dućani koji su preplavili cijeli svijet) I lokalnog (sakupljanje plastičnih boca raširenije je u slabije razvijenim zemljama Istočne Evrope).
Rad se sastoji od nekoliko plastičnih boca/vaza postavljenih na postamente ali I veći broj cijelih I zgužvanih, bačenih na pod galerije.
Postavljajući ih na postamente veličamo ih, stavljamo na pijedestal, dok razbacivanjem po podu gube na svojoj vrijednosti I preuzimaju ulogu plastičnih boca.