Metro Zagreb
Rad se bavi se problemom koji se sada već redovito javlja na predizbornim kampanjama za gradonačelnika Zagreba. Bandić, a na posljednjim izborima i Ostojić bombastično najavljuju "gradnju" metroa u Zagrebu iako se radi tek o referiranju na postojeću gradsku željeznicu, dodajući joj tek jednu novu trasu i tek nekoliko stanica.

"Metro Zagreb" pokušava ironizirati njihove kampanje i stvara jedan novi imaginarni plan metroa (također baziranog na postojećoj infrastrukturi željeznice) ali stanice locira prema mjestima galerija, odnosno prostorima sličnih sadržaja i interesa.

Rad se sastoji od velikog printa plana metroa na kapafixu i malih letaka/deplijana s istom mapom kakve se obično nude u turističkim uredima, a bili bi postavljani na postamentu. Uz plan metroa, izložene bi bile također imaginarne crno bijele fotografije ljudi u metrou, bilo da se radi se o mojim kolegama umjetnicima ili ostalim čestim posjetiteljima spomenutih mjesta. U metrou se umjesto uobičajenih reklamnih plakata nalaze plakati za izložbe, performanse i slično. A i sam logotip metroa ironično pokušava nalikovati logotipu zagrebačkog holdinga.

Približavanjem posjetitelja radu aktivira se senzor povezan zvučnicima koji reproduciraju zvučnu "kulisu" spikera koji najavljuje stanice metroa.