ART BROTHER - NIKOLINA IVEZIĆ, IVAN KOPRIVČEVIĆ
interaktivna multimedijska instalacija
2007,dimenzije promijenljive
Koncepcija ovog rada bazira se na ironičnoj inačici Big Brother ispovjedaonice. Zamišljeno je da na ulazu u Bačvu bude postavljena prostorija veličine 2x3 metra (alternativni prostor je južni prostor koji vodi u kafić). Posjetioc koji uđe u prostoriju ne može izaći (izlaz je prema Bačvi) dok ne odgovori na 2 pitanja. Dobiva predložak s nazivima djela, umjetnika i fotografijama radova izloženih na Salonu. Art Brother mu postavlja pitanja da nabroji 2 najlošija rada sa Salona i to obrazloži.. Izlaskom iz «ispovjedaonice» ulazi u prostor Bačve u kojem je party. U Bačvi je postavljen mix pult s DJ i VJ, šank s pićem i projiciraju se izjave iz «ispovjedaonice».
Obzirom da se većina konverzacija na Salonu i sličnim događanjima uglavnom svodi na komentiranje najboljih i najlošijih radova, ovdje posjetioci (bilo da se radi o umjetnicima ili ne) moraju izreći svoje mišljenje javno.
Kako se iz prostora PM-a može vidjeti da je u Bačvi tulum, posjetioci su dodatno motivirani da prođu kroz «ispovjedaonicu» koja izvana nema nikakve naznake o njenom sadržaju.
Ideja ove koncepcije nalazi se u promatranju kako format BB-a kao negativan fenomen suvremenog društva i popularne kulture funkcionira prilagođen u svijet umjetnosti i umjetnika. Ovo je ujedno i ironijska kritika globalnog sustava koji se progresivno širi namećući nam lažne ljudske vrijednosti, a koji ovim radom pokušavamo ogoliti njenim vlastitim izražajnim sredstvima.